Levande musik

Moa Killander med vänner

Ett både finstämt och fartigt program med Moas poetiska och underfundiga visor blandat med svängiga polskor från den svenska folkmusikskatten. Varierande instrumentation och mycket stämsång.
Moa Killander – sång, gitarr, dragspel
Daniel Lantz – piano, sång, yembe
Mia Jones – fiol, sång
Emeli Jeremias – cello

Moa Killander & Mia Jones

En konsert med visor, folkmusik, fiol, dragspel, cittra, stämsång och annat kul. Vi spelar och sjunger egna och välkända folkkära visor blandat med traditionell svensk folkmusik.
Moa Killander – sång, gitarr, dragspel
Mia Jones – fiol, sång, cittra

Moa & Emeli

En spännande kombination av cello, gitarr och sång. Bli inte förvånad om det glöder och sprakar om denna duo. Innerligt och lekfullt på samma gång. Originalmusik av Moa Killander och Emeli Jeremias.
Moa Killander – sång, gitarr
Emeli Jeremias – cello, sång

Moa solo

Moa framför sin egen musikpoesi och sina visberättelser till eget gitarrkomp. Underfundiga texter, vackra melodier och harmonier i ett nära och intimt tilltal.
Moa Killander – sång, gitarr

Även andra musiker kan förekomma! För det mesta är det Moas egna sånger på repertoaren blandat med svensk folkmusik. Men även andra visor, psalmer, allsång och körledning kan vi bjuda på.

Vi gör ett program som passar för tillfället! Innehar F-skattsedel.

Musiker

danielDaniel Lantz är en etablerad jazzpianist, kompositör och arrangör bosatt i Uppsala. Förutom att komponera för sin egen trio Daniel Lantz trio, med vilken han har spelat in två cd-skivor, medverkar Daniel i en rad olika konstellationer där han spelar allt från jazz och funk till folkmusik och visor. Daniel har spelat med flera storheter inom svensk jazz bl a Bosse Broberg, Roland Keijser, Staffan Hallgren, Gus Dahlberg och Karl Olandersson. Daniel har turnerat med jazzband i flera länder och komponerar musik för orkester, kör, film och teater. Läs mer om Daniel Lantz på www.daniellantz.com

miaMia Jones är en erfaren folkmusiker från Dalarna med fiol som huvudinstrument. Flerårigt utbildad i fiol och folkdans på Malungs folkhögskola. Hon spelar i Leksands spelmanslag och uppträder bl a i folkmusikgruppen Atra, som turnerat i Ryssland, som musiker och dansare. Mia fick 2008 den fina utmärkelsen Tällberg Foundation resestipendium med motiveringen ”för vackert och medryckande spel av låtar i Leksandstradition”. Mia har medverkat i ett flertal skivinspelningar. Hon bor i Uppsala.

emeliEmeli Jeremias är utbildad klassisk cellist men har provat många andra vägar för att hitta ett eget förhållningssätt till musicerande och kreativitet. Hon har spelat klassiskt, visa, jazz, Bellman, pop och funk. Emeli har turnerat med stråkkvartetten Kameliakvartetten, spelat med Plura och estradpoeten Emil Jensen och spelat country med Urban Cowgirls. Hon har medverkat vid skivinspelningar både i Sverige, Danmark och Schweiz bl a med danska Jade Ell. Emeli är också arrangör och låtskrivare. Hon bor i Stockholm.  Läs mer om Emeli Jeremias på www.emelijeremias.se